Alei decorative

Scoarta de copac sau piatra naturala pentru amenajarea curtii

     Desi exista beneficii si avantaje pentru ambele optiuni, este important sa alegeti ce vi se potriveste cel mai bine cu obiectivele si nevoilor dumneavoastra. Puteti chiar sa optati pentru ambele variante.

     Pentru inceput, putem spune ca scoarta de copacul este mai utilizata in randul proprietarilor de case, deoarece este mai accesibil. Scoarta de copac permite o crestere mai buna pentru pomii si plantele, deoarece reduce evaporarea apei si previne cresterea buruienilor. reduce eroziunea solului si mentine caldura plantelor in timpul iernii iar vara adauga un strat suplimentar de protectie. In schimb aceasta trebuie inlocuita anual sau la fiecare doi ani, in functie de tipul de scoarta folosit. Desi piatra poate fi mai scumpa, scoarta de copac are o data de expirare mai scurta si va necesita costuri si intretinere recurente.

Piatra decorativa si scoarta de copac
Piatra decorativa si scoarta de copac

     Piatra este excelenta pentru acei proprietari de case care se gandesc pe termen lung si cauta o abordare mai decorativa. Piatra sau pietrisul decorativ vin intr-o varietate foarte mare de dimensiuni, forme si amestecuri de culori. Piatra se preteaza, de asemenea, la o personalizare mai mare, deoarece are o serie de caracteristici care pot fi combinate pentru a crea un peisaj unic. Puteti introduce straturi de culori sau diferite variante de dimensiuni pentru a crea o amenajare cat mai personalizata. Scoarta de copac este mai putin personalizabila datorita naturii sale organice. Daca ar fi sa combini coaja maruntita cu aschii de lemn rosu, s-ar putea sa nu dea cele mai mari rezultate. In comparatie cu scoarta de copac, piatra are o intretinere foarte scazuta si nu va necesita aproape niciodata inlocuire. Datorita longevitatii sale, piatra este, de asemenea, mai rentabila. Piatra nu accepta cresterea plantelor asa cum o poate face scoarta de copac si are o retinere mai mica de apa.

Decor piatra colorata
Decor piatra colorata

     Recomandare noastra ar fi sa ne contactati pentru a realiza impreuna un plan care sa raspunda cel mai bine nevoilor casei dumneavoastra. 

Piatra decorativa
Piatra decorativa
Decor piatra
Decor piatra