Beneficiile unui sistem de irigatii Rain Bird

De ce sa alegem un sistem de irigatii automatizat?

Cand udatul se face manual, mai mult de 50% din apa este irosita prin infiltrare in sol sau prin evaporare. Setarile automate ale unui sistem de irigare, reduce consumul de apa, reducand in acelasi timp costurile.

Economiseste apa si timp

Atat sistemele de irigatii prin stropire, cat si irigarea prin picurare pot fi setate pentru udare zilnica sau saptamanala, dar si programate sa porneasca la ore specifice in timpul zilei sau a noptii. De asemenea, sistemul va opri automat apa atunci cand procesul de irigare este finalizat. Avand un sistem automat pentru a distribuirea apei, nu trebuie sa fiti prezenti fizic pentru ca udatul sa fie eficient. Oprirea automata va reduce consumul de apa la minimum si va reduce costurile, deoarece va fi utilizata mai putina apa.

Reduce cresterea buruienilor

Prin instalarea unui sistem de irigare conceput special pentru nevoia dumneavoastra, numai zonele care au cu adevarat nevoie de apa o vor primi, limitand astfel cresterea potentiala a buruienilor. Sistemele de irigare prin picurare sunt deosebit de eficiente in acest sens: sistemul directioneaza apa in special la radacinile fiecarei plante, in loc sa stropeasca intreaga gradina.
Imbunatateste cresterea plantelor
Plantele vor creste mai repede atunci cand sunt udate cu cantitati mai mici de apa pe o perioada mai lunga, exact ceea ce sistemele de irigatii Rain Bird sunt proiectate sa faca. Instalarea unui sistem de irigare va imbunatati semnificativ cresterea plantelor.

Pastreaza nutrientii solului

Udarea manuala duce adesea la exces de apa care se infiltraza in sol. Infiltratea apei in sol se face odata cu transportul de substante nutritive pretioase plantelor dumneavoastra. Folosirea unui furtun va poate compacta solul, ducand astfel la sufocarea plantelor sau la imbolnavirea radacinilor. Folosind un sistem de irigatii va pastra structura solului si va ajuta plantele sa absoarba nutrient.

Sistem de irigatii Rain Bird
Sistem de irigatii Rain Bird

Palm Garden va ofera servicii profesionale de amenajari peisagistice, montaj rulouri de gazon, sisteme automatizate de irigatii Rain Bird si comercializam a gama larga de plante decorative.