Proiectare

Proiectare sistem de irigatii Rain Bird

Unul dintre tehnicienii nostri cu experienta va veni la dumneavoastra pentru a realiza schita terenului care cuprinde:

  1. Cotatii ( dimensiuni) pe toate laturile, inclusiv cote pentru zonele ce trebuiesc eviatate de jeturile de apa (foisor, gratar, platforme betonate pentru autoturisme, etc.).
  2. Tipul de plante care urmeaza a fi irigate (gazon, thuja, pomi fructiferi, etc.).
  3. Daca exista copaci - pomi fructiferi, vor fi pozitionati pe schita astfel incat acestia sa poata fi cuprinsi in proiectul de irigare a spatiului.
  4. Pozitia sursei de apa si caracteristicile hidraulice ale acesteia: debit si presiune. Se va analiza daca sursa de apa necesita un hidrofor, o pompa sau posibilitatea unui foraj.

Ce contine un proiect de irigatii realizat corect?

In prima faza de proiectare a sistemului de irigatii, este foarte importanta pozitionarea si numarul aspersoarelor.

Aspersoarele vor fi pozitionate astfel incat raza de actiune a aspersorului sa acopere toata suprafata intr-un mod uniform, dar tinandu-se cont de debitul si tipul aspersoarelor.

In urmatoarele etape de proiectare a sistemului de irigatii se va calcula numarul de zone in functie de debitul si presiunea asigurate de sursa.

Pentru dimensionarea tevilor de irigatii se va tine seama, in mod obligatoriu, de pierderile de presiune. Toate aceste informatii vor fi inscrise in proiectul de irigatii.

Proiectarea sistemului de irigatii Rain Bird se incheie cu cotarea elementelor din plan si realizarea detaliilor de executie.

Proiectare sistem de irigatii Rain Bird
Proiectare sistem de irigatii Rain Bird

Palm Garden va ofera servicii profesionale de amenajari peisagistice, montaj rulouri de gazon, sisteme automatizate de irigatii Rain Bird si comercializam a gama larga de plante decorative.