Brazi de Craciun

Brazi naturali deosebiti pentru un Craciun de poveste...

Alege un brad natural de Craciun

 pentru ca:

Brad de Craciun natural
Brad de Craciun natural
  • Creaza amintiri si traditii
    Amintirile preferate ale copilariei legate de sarbatoarea Craciunului sunt concentrate in jurul brazilor naturali de Craciun. Pentru multi oameni care sarbatoresc Craciunul, un brad natural este un simbol festiv al familiei, traditiei si nostalgiei.
  • Au miros de Craciun
    Mirosul de brad, de cozonaci si de portocale face zilele de Sarbatoare cu adevarat stralucitoare. O lumanare parfumata nu poate inlocui mirosul de brad proaspat din casa.
  • Sunt o alegere buna pentru mediu
    Brazii de Craciun naturali sunt crescuti in pepiniere iar in timp ce cresc ei absorb dioxidul de carbon si produc oxigen proaspat. De asemenea brazii sunt biodegradabili si reciclabili astfel in cat ii putem transforma in compost la finalul sezonului de sarbatori.

Cum ingrijim bradul de Craciun natural

Bradul de Craciun este o planta vie si trebuie ingrijit la fel de atent ca o floare taiata. Mai jos va oferim cateva sugestii pentru a pastra bradul natural de Craciun proaspat si in siguranta o perioada cat mai lunga:

Brazi de Craciun
Brazi de Craciun

1. Pastraza bradul in aer liber sau intr-un spatiu racoros pentru a-si pastra prospetimea pana cand sunteti gata sa-l decorati.

2. Scurteaza cu 1 centimetru tulpina bradului, apoi pune-l intr-un vas cu apa. Dupa ce a fost taiat, bradul isi "sigileaza" tulpina cam in 20-30 de minute, impiedicand astfel absorbtia apei. Asadar, trebuie asezat in vasul cu apa cat mai repede posibil.

3. Alege un suport potrivit, care să aiba diametrul trunchiului de brad. Alege un suport care are un recipient pentru apa destul de mare. Un brad consuma chiar foarte multa apa (in medie intre 2 si 6 litri de apa pe zi), asa ca ai nevoie de un vas suficient de generos.

4. Pentru un brad care a crescut ani buni în natura, casa ta este pentru el ca si desertul Shara. De aceea, pozitioneaza bradul departe de soare şi de sursele de caldura (seminee, calorifere, televizoare). Pastreaza temperatura in camera cu bradul cat mai redusa.

5. Aloca suficient spatiu pentru ca ramurile de jos sa se poată extinde, fara a bloca traficul prin casa

6. Pastreaza umiditatea in camera in care asezi bradul. Caldura din jur poate usuca bradul destul de repede. Daca nu ai un aparat de umidificare a aerului, poti aseza un vas cu apa pe calorifer .

7. De asemenea, oricat de magica ar parea atmosfera sa te intorci acasa iar luminitele din brad sa straluceasca, nu lasa instalatia pornita cand pleci de acasa sau noaptea.  

6. Evitata utilizarea decoratiunilor combustibile. Verifica toate luminile și conexiunile electrice. Nu utiliza lumini cu cabluri uzate si NU folosi lumanari aprinse pe brad.

Brazi de craciun in ghiveci, transplantarea in gradina

In mod normal operatiunea se realizeaza primavara, cand solul este bine dezghetat si nu mai ingheata.

Brazii, in general au radacinile intinse la suprafata pamantului, nu in adancime asa ca are neaparata nevoie sa stea in sol, cel putin de la o anumita varsta incolo, motiv pentru care plantarea bradului din ghiveci in sol este necesara.

Operatiunea de plantare din ghiveci in gradina a bradului incepe prin a sapa o groapa suficient de adanca si de lata incat sa cuprinda toata radacina bradului. Alege un loc in plin soare sau intr-o zona semiumbrita. Brazii nu au preferinte majore pentru sol, atat timp cat este bine drenat, aceasta fiind una din putinele lui cerinte.

Scoate bradul cu atentie din ghiveciul in care l-ai cumparat, apoi asaza-l in groapa pe care ai sapat-o. Eventual inmoaie radacina intr-o pasta facuta din pamant si apa, de consistenta unei smantani groase. Cu radacinile imbracate in aceasta mocirla, pune bradul in pamant, acopera groapa, preseaza si uda-l. Poti adauga in pasta de pamant un fertilizator universal pentru un plus de substantele nutritive.

Brad de Craciun natural
Brad de Craciun natural
Stralucire... Palm Garden
Stralucire... Palm Garden

Brazi de craciun, brazi naturali de craciun, brad de craciun, brad natural de craciun,

Brad de craciun perfect, brad de craciun inpodobit, brazi de Craciun Sacalaz,