Macrocarpa gold crest spirala 200 - 250


400,00 RON
Please select variants first

Familia: CUPRESSACEAE

Denumire populara: Cupressus Goldcrest Wilma, Conifer Chiparos Lamaita

Denumire stiintifica: Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest'

Originea: Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' se cultiva in parcuri, gradini in: partea de Vest a tarii (Arad, Oradea, Timisoara), Bucuresti, Voluntari, Litoral si in toate zonele tarii unde riscul de inghet extrem este redus (planta suporta la temperaturi scazute de pana la: -10 ... -17°C).

Conditii de crestere:

Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' este arbore rasinos care nu suporta gerul (suporta temperaturi negative de pana la -10°C ... -17 °C). La temperaturi < 20°C planta va fi afectata de ger;

Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' este o specie putin pretentioasa fata de sol, dar vegeteaza bine pe soluri: fertile, reavene, bine drenate, bine aerisite, calcaroase, argiloase, nisipoase, lutoase;

Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' prefera in substrat/sol un pH cu valori intre 4,8 - 7,8 Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' are temperament de lumina - prefera locurile insorite.

Proprietatile ornamentale:

Specie decorativa cu coroana de forma columnara sau conica; Frunzele / acele la Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' sunt persistente, acele sunt de culoare galben auriu - verzui (culoarea proaspata si vie a frunzelor este aceiași pe toata perioada anului, inclusiv iarna), dispuse in verticil (pozitionate in forma de cerc in jurul lastarului) cate 4, mici - lungi de 2-4 mm, cu varful acut (ascutit). Prin strivire frunzele emana un miros cu aroma de lamaie. Trunchiul este imbracat cu ramuri ce dau un aspect compact - incepand de la baza; Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' se planteaza in aliniamente in parcuri; solitar, in grupuri, ziduri verzi. Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' se cultiva si la jardiniere, containere / ghivece de 50-100 litri care pot amplasa pe terase, balcoane, etc.

Ingrijire: Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' nu necesita taieri, dar se pot face taieri de corectie (forma coroanei, diametrul coroanei, inaltime) in perioada de primavara si doar asupra cresterilor anuale (crestere de 1 an). Fertilizarea se face cu îngrașaminte specifice rașinoaselor. Dimensiuni: Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' este un arbore ce atinge inaltimi in general de cca. 10 metri cu diametrul coroanei de 3 metri. Arborele atinge inaltimea de 6 m in cca. 10 ani si isi continua cresterea in inaltime pana la varsta de 20 ani. Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' se comercializeaza ca plante la container (ghiveci).

Plantarea la Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' se face intr-o groapa in forma de cub (de dimensiuni adaptate inaltimii pomului si diametrului ghiveciului) utilizand plante cu pamant pe radacini (crescute in ghiveci) in perioada de repaus vegetativ (15 noiembrie - 10 martie). Pe perioada iernii, se poate planta in ferestrele iernii (perioade cu temperaturi pozitive "peste + 5°C" in aer si lipsa inghetului la sol "sol dezghetat"). Distanta intre plante se recomanda sa fie de minimum 3 metri.

Inmultirea: Cupressus macrocarpa 'Wilma Goldcrest' se inmulteste prin butasi semi-lemnificati sau lemnificati.