Termeni si conditii

Datele de identificare ale firmei

PalmGarden.ro este denumirea comerciala a S.C PALM CENTER SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Loc. Sacalaz, Jud. Timis, Str. Wolfsburg nr 4, cu numar de ordine in Registrul Comertului J35/1175/2021 si cod unic de inregistrare fiscala RO43947297.
Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor Produselor comercializate de S.C PALM CENTER SRL prin intermediul magazinului online PalmGarden.ro, catre Cumparator si pot fi modificate in orice moment fara o notificare prealabila din partea Vanzatorului. Comandând de la PalmGarden.ro, acceptaţi termenii şi condiţiile detaliate aici și termenii și condițiile adiționale în vigoare la data vânzării. Trebuie să citiţi cu atentie şi să vă asiguraţi că înţelegeţi toţi termenii. Termenii și condițiile sunt parte din contract, iar termenii și condițiile adiționale vor avea întâietate în cazul unui litigiu.
Pentru a putea utiliza site-ul PalmGarden.ro si a plasa comenzi trebuie sa aveti minim 18 (optsprezece) ani sau sa plasati comenzi sub indrumarea unui parinte sau adultul in custodia caruia va aflati.

Datele de contact ale firmei

Înainte de a plasa o comanda, daca aveți orice nelămuriri, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0722.167.080 sau la adresa de e-mail vanzari@palmgarden.ro.

Definire termeni

Cumparator - persoana fizica sau juridica, care isi face un Cont pe site si plaseaza o Comanda.
Vanzator - PalmGarden.ro sau Marketplace.
Utilizator - orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 (optsprezece) ani cu capacitate de exercitu deplina sau persoana juridica, inclusiv persoana fizica autorizata inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
Cont - sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Produse, etc.).
Favorite - sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa selecteze anumite produse ca favorite.
Lista - pagina web, din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Produse pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi ("cosul meu").
Listele pot fi:

 • Publice: orice Client/Cumparator/Utilizator poate vizualiza Lista Cumparatorului/Utilizatorului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare (Facebook, Twitter si Google+) sau daca acceseaza profilul public al Cumparatorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.
 • Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site.
Produse si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.
Site - PalmGarden.ro și subdomeniile acestuia.
Campanie - expunerea in scop comercial, unui numar finit de Produse si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract - reprezinta comanda confirmata de Cumparator, la distanta, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Continut - toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate si accesate prin utilizarea unui echipament electronic sau comunicate de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului - chat, telefon, e-mail, sms.
Review - modalitate de a evalua un produs, bun, serviciu de catre Cumparator/Utilizator/Beneficiar.
Ranking - sistem de ordonare a review-urilor de la cele mai populare, la cele mai putin populare. Ranking-ul se realizeaza prin accesarea de catre utilizator a unui din cele doua butoane "Imi place" sau "Nu imi place" disponibile in pagina de Review.
Newsletter - mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Produselor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Documente Contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul PalmGarden.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, e-mail, chat, sms) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Dupa efectuarea comenzii, Cumparatorul este notificat de catre Vanzator. O comanda se considera confirmata in momentul in care Cumparatorul isi exprima acordul telefonic, pe e-mail, chat sau sms. Comenzile efectuate electronic vor fi confirmate in termen de 1-2 zile lucratoare, dupa verificarea stocului.
PALM CENTER SRL îşi rezervă dreptul de a refuza orice comandă, la alegerea sa, dacă consideră necesar.
PALM CENTER SRL isi rezerva dreptul de a modifica numarul de produse din Comanda. Se va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon furnizat in Comanda si se va inapoia suma achitata, daca s-a platit in prealabil.
Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul in care se notifica Cumparatorul asupra expedierii Comenzii pe e-mail/telefonic/chat/sms.
Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat.

Politica de vanzare online

PalmGarden.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului sau.
PalmGarden.ro garanteaza accesul pe site in vederea efectuarii unei Comenzii oricarui Client/Cumparator. Pentru motive justificate PalmGarden.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel PalmGarden.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al magazinului online PalmGarden.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mentionate.
Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea "Contact" din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, PalmGarden.ro isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
PalmGarden.ro poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care PalmGarden.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe site-ul PalmGarden.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ T.V.A (taxa pe valoare adaugata de 9% respectiv 19% valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.
Preţurile din cataloage, din ofertele speciale sau din magazinul online pot varia. Preturile unor produse pot fi negociate, in anumite circumstante / volum.
Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
Intr-un interval de 5-14 (cinci - zece) de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont sau prin SMS. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii fara informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Dreptul la proprietate intelectuala

PALM CENTER SRL declara pe propria raspundere ca intreg continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a PalmGarden.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Este interzisa trimiterea catre S.C PALM CENTER SRL sau PalmGarden.ro a mesajelor care contin virusi, deruleaza campanii politice sau publicitare, scrisori in lant sau orice forma de spam. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de S.C PALM CENTER SRL, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al S.C PALM CENTER SRL. asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al PalmGarden.ro Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre S.C PALM CENTER SRL si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea S.C PALM CENTER SRL cu referire la acel Continut. In cazul in care S.C PALM CENTER SRL confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea S.C PALM CENTER SRL pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea S.C PALM CENTER SRL si/sau al angajatului/prepusului S.C PALM CENTER SRL care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

Comanda

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, PalmGarden.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.
Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinate de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc).
Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului PalmGarden.ro /partenerilor;
 • cel putin 2 (doua) livrari consecutiv esuate;
 • esuarea / invalidarea platii;

Conform art. 4 din legea 130/2000 "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului:
- ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun - în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;
- ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese - în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese;
Produsele pot fi returnate completand formularul de retur, care este un model si care nu este obligatoriu.
In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.
Rambursarea contravalorii acestuia se va face integral prin virament bancar în contul indicat de Cumpărător sau prin Voucher pentru o noua comanda. Voucherul este transmisibil, periaoada de valabilitate este de 6 luni.
Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile.
Informații cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe Site-ul nostru. Din punct de vedere legal, conținutul Site-ului nu reprezinta o propunere pentru un contract de cumpărare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, dacă plasați comanda prin intermediul Site-ului nostru, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare a unui produs listat pe acest Site. Comanda dvs. este urmata de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.
Comanda poate fi plasată numai prin intermediul Site-ului nostru. Pentru a face acest lucru, veți parcurge un proces simplu, la sfârșitul căruia veți confirma comanda apăsând butonul "finalizează comanda". Butonul va indica în mod clar că plasarea comenzii implică obligația dvs. de plată. Înainte de confirmarea comenzii, sunteți întotdeauna informat cu privire la prețul total care trebuie plătit și veți avea întotdeauna posibilitatea de a verifica și eventual de a corecta comanda.
Comenzile pentru care achitati un avans, pot fi anulate cu minim 7 zile inainte de data stabilita pentru livrare, fara penalitati. Daca anulati comanda cu mai putin de 7 zile calendaristice inainte de data stabilita pentru ridicarea din pepiniera sau livrarea la domiciliu, sumele platite drept avans se retin cu titlu de daune.

Facturare - Plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de S.C PALM CENTER SRL, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
Facturile aferente unor Produse care nu au fost preluate de catre Client vor fi anulate de catre Vanzator in momentul in care aceste Produse vor fi restituite de curier Vanzatorului.
PalmGarden.ro va pune la dispozitie urmatoarele modalitati de plata:

 • Plata ramburs - in numerar la livrare. Produsele se achita la inmanarea lor de catre agentul serviciului de curierat rapid.
 • Plata transfer bancar. In acest caz vi se va emite o proforma pentru produsele comandate in baza careia trebuie sa faceti plata in contul firmei, specificand numarul proformei. Livrarea se va face imediat dupa intrarea banilor in cont. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa vanzari@PalmGarden.ro in maximum 48 de ore. In cazul in care Cumparatorul nu efectuati plata produselor comandate in termen de 3 zile de la confirmarea comenzii, avem dreptul sa suspendam executarea comenzii si nu poate fi obligati sa pastram produsele comandate in stoc.

Pentru comenzile cu plata la livrare, refuzate fara un motiv intemeiat de catre Cumparator, PalmGarden.ro, va urmari prin orice mijloace recuperarea prejudiciului provocat - de la costul de transport, pana la intreaga valoare a comenzii, atunci cand plantele ajung inapoi deteriorate.

Livrarea Produselor

Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.
PalmGarden.ro nu este responsabil de intarzierile survenite dupa predarea coletului curieratului, datorita blocajelor rutiere, dezastrelor naturale sau cauzelor umane imprevizibile.
Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii.
Pentru toate categoriile de produse, termenul legal, maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmarii Comenzii de catre Vanzator.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.
Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
Livrarea plantelor se va efectua doar in sezonul de plantare. Sezonul de plantare se poate modifica in functie de conditiile climatice. Cumparatorul va fi notificat la plasarea Comenzii.
Plantele vor fi livrate la adresa specificata in Comanda in termenul agreat de comun acord.
Nu se va accepta decat o adresa de livrare pentru fiecare Comanda.
In cazul in care Cumparatorul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 (optsprezece) ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.
Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.
Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.
Pentru produsele care vor fi ridicate personal de Cumparator de la pepiniera Vanzatorului conform optiunii Cumparatorului, Vanzatorul va fi indreptatit sa perceapa o taxa de ambalare. In cazul in care Vanzatorul va opta pentru perceperea acestei taxe de ambalare, valoarea acesteia va fi comunicata Cumparatorului pe site. In cazul comenzilor cu ridicare personala, achitate online, este necesar ca persoana care va prelua Comanda sa prezinte la punctul de ridicare un act de identitate al persoanei care a inregistrat Comanda.

Reclamatii privind livrarea produselor

Orice reclamatie privind produsele primite se face in termen de 24 de ore pe adresa de e-mail vanzari@PalmGarden.ro care trebuie sa contina:

 1. o scurta descriere cu privire la neconformitatea produsului sau lipsa lui.
 2. fotografii cu produsul reclamat sau coletul primit.

Orice fel de reclamatie inaintata catre noi nu va putea fi luata in considerare dupa expirarea termenului.

Multumim pentru intelegere,

Garantie

Toate Bunurile comercializate de S.C PALM CENTER SRL, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.
Conform legislaţiei care guvernează contractele la distanță, - plantele ornamentale cu rădăcină - sunt exceptate de la dreptul de retragere, încadrându-se în categoria produselor susceptibile a se deteriora sau a expira rapid, prevăzute la art. 16 lit. d din OUG nr. 34/2014, publicată și pe site-ul A.N.P.C.
Producem o gama variata de plante si colaboram doar cu pepiniere autorizate, tocmai pentru a oferi Cumparatorului produse de top la preturi imbatabile. Zilnic, selectionam atent materialul saditor si expediem doar plante sanatoase si viabile. Chiar daca plantele sunt sever controlate si ambalate cu grija Cumparatorul trebuie sa tina cont ca plantele sunt vii, iar pe timpul transportului pot suferi mici deteriorari. De asemenea pentru o dezvoltare optima este necesar sa fie plantate conform instructiunilor primite in colet sau sa respecte conditiile minime afisate pe site in sectiunea Termeni si conditii.
Garanția pentru plante nu poate fi acordată decât în condiţiile în care sunt respectate instrucţiunile de plantare și întreținere.
Planta e o ființă vie, deci manifestați față de ea grija de care are nevoie orice ființă.
Dacă rădăcina plantei este în balot de pământ învelit în sac, sacul NU va fi îndepărtat de pe rădăcina plantei la plantare, iar planta va fi manipulată fiind susținută, concomitent, balotul de pământ și trunchiul plantei, evitându-se smulgerea acestuia din urmă din balot.
Dacă planta este la ghiveci, aceasta va fi scoasă din ghiveci în fața gropii deja pregătită pentru plantare, evitându-se spargerea balotului de pământ.
Indiferent de ambalajul la care este livrată planta, ghiveci sau balot, pentru plantare se vor executa următoarele operații:

 • săparea unei gropi mai mari în circumferință cu aproximativ 20% decât circumferința rădăcinii;
 • pe fundul gropii se va pregăti un pat de pământ mărunțit bine, peste care se va așeza planta;
 • așezarea plantei în groapa săpată, pe patul de pământ mărunțit
 • fixarea rădăcinii plantei, prin umplerea spațiului rămas gol în groapă cu straturi de pamant așezate și batute succesiv, cu atenţie, pentru a nu călca pe balotul plantei.
 • Nu aşezati pe fundul gropii pietris, nisip sau ingrasaminte chimice.

ATENTIE: după plantare, pământul în care este așezată planta, trebuie sa fie în permanență reavăn, în niciun caz, inundat de apă, acesta fiind un pericol de putrezire a rădăcinilor. Totodată, pământul trebuie să fie lipsit de buruieni, iarbă, etc.
În perioada de vară, pe temperaturi caniculare, pe timp ploios, plantele vor fi examinate pentru a descoperi eventuale urme de boli, daunatori, ce se instaleaza in general in aceste perioade. La cel mai mic semn se va acționa cu produse fito-sanitare existente în comerț, conform indicațiilor producătorilor autorizați.

Daca sunt respectate aceste conditii si cumparatorul poate face dovada respectarii conditiilor mai sus mentionate, oferim garantie 90 de zile de la primirea plantelor.
Orice fel de sesizare inaintata catre noi nu va putea fi luata in considerare dupa expirarea termenului. Perioada de procesare si solutionare a sesizarii este de 48 de ore. In acest interval se va analiza si se va lua decizia cu privire la înlocuirea produselor mentionate. Daca se decide inlocuirea materialului saditor, acesta se va expedia prin Curier Rapid, fara costuri suplimentare. Putem inlocui produsul cu unul similar sau cu altul de o valoare apropiata, in cazul in care produsul reclamat nu se mai afla in stoc in momentul respectiv.

Conditii necesare solutionarii reclamatiei:

 • scurta descriere cu privire la neconformitatea produsului
 • fotografii cu produsul reclamat
 • inregistrare video a procesului de plantare
 • copie dupa factura
 • copie dupa eticheta originala

Toate documentele solicitate se trimit pe adresa de e-mail vanzari@palmgarden.ro.

Garantia nu se aplica in urmatoarele conditii:

 • deteriorare ca urmare a nerespectarii instructiunilor de plantare si intretinere
 • daune rezultate din tratarea necorespunzătoare intenţionată sau neglijentă
 • tratamente cu produse fitosanitare necorespunzatoare
 • daune produse de conditiile meteorologice ( inundatii, grindina, inghet, tornade).

Transferul proprietatii bunurilor

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

Publicitate

Newsletterele S.C PALM CENTER SRL sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de S.C PALM CENTER SRL. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.
Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:
a. prin contactarea directa a PalmGarden.ro
b. prin modificarea setarilor din Contul de client la sectiunea "Abonarile mele".
c. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.
Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

Confidentialitate

S.C PALM CENTER SRL va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. S.C PALM CENTER SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
Prin inscrierea in baza de date a S.C PALM CENTER SRL, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai S.C PALM CENTER SRL: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, S.C PALM CENTER SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Client/Cumparator/Utilizator.

Scopul colectării datelor este:

 • informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate;
 • trimiterea de Newslettere și/sau alerte periodice, prin folosirea poștei electronice (e-mail, SMS);
 • cercetare de piață, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul Clientului/Cumpărătorului;

Prin completarea datelor in formularul de creare Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a S.C PALM CENTER SRL.
Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str. Wolfsberg, nr. 4, Sacalaz, Timis, in atentia S.C.PALM CENTER SRL, va puteti exercita, in mod gratuit, dreptul de a solicita 1 data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate sau de interventie asupra datelor dupa cum urmeaza:

 • rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 • transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
 • notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de S.C. PALM CENTER SRL cu sediul social Str. Wolfsberg, nr. 4, Sacalaz, Timis.
Ce sunt Cookie-urile?
Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet "pasiv" (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).
Rolul fișierelor de tip Cookie
Fișierele de tip Cookies permit recunoaşterea echipamentului utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător a paginii de Internet, adaptată preferinţelor individuale ale utilizatorului.
Cookie-urile au rolul de a vă asigura o experiență de navigare web plăcută și sigură și de a vă oferi servicii complete, în funcție de comportamentul online manifestat pe websiteul PalmGarden.ro. In baza cookie-urilor PalmGarden.ro are posibilitatea de a:

 • Adapta prezentarea și afișarea site-ului în funcție de preferințele dvs. (limbă, rezoluție etc)
 • Crea statistici anonime, care nu presupun identificarea personală, bazate pe comportamentul dvs. pe site și de interesul manifestat pentru produsele prezentate. Aceste statistici ne permit să îmbunătățim structura și conținutul site-ului, astfel încât să vă oferim informațiile de care aveți nevoie.
 • Asigura măsuri de securitate web.

Tipuri de cookie-uri folosite pe siteul PalmGarden.ro
Siteul PalmGarden.ro folosește două tipuri de fișiere Cookie: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare care se instalează în terminalul dvs. în timpul vizitei pe website-ul PalmGarden.ro și până la închiderea sesiunii sau a browser-ului folosit. Cookie-urile fixe rămân în terminalul utilizat de dvs. pentru o perioadă de timp mai mare, în funcție de parametrii acestora sau până când sunt șterse manual de dvs.
Cookie-urile sunt folosite in urmatoarele scopuri:

 • performanta a site-ului
 • analiza a vizitatorilor
 • targhetare geografica
 • inregistrare
 • publicitate
 • continut publicitar personalizat

Cookie-urile nu contin date personale
Cookie-urile nu solicită informații cu caracter personal și nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi folosite doar pentru facilitarea anumitor funcționalități pentru dvs. Aceste date sunt criptate astfel încât persoanele neautorizate nu pot avea acces la ele.
Stergerea Cookie-urilor
Aplicațiile folosite pentru accesarea paginilor web (browser, de exemplu) salvează Cookie-urile pe terminalul utilizatorilor de Internet în mod implicit. Totuși, setările pot fi schimbate de dvs. astfel încât instalarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web. Informații detaliate despre modurile de administrare a Cookie-urilor sunt disponibile în câmpul de setări al browser-ului web. Vă informăm că limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale modului în care sunt afișate paginile website-ului PalmGarden.ro.
Cookie-urile sunt importante pentru internet
Cookie-urile sunt importante pentru funcționarea eficientă a Internetului, în interesul utilizatorului, deoarece contribuie la crearea unei experiențe de navigare web simplă și personalizată în funcție de interesele, preferințele și comportamentul fiecărui utilizator.
Blocarea sau dezactivarea Cookie-urilor pot face unele site-uri imposibil de folosit sau pot limita semnificativ experiența dvs. pe web. Blocarea sau dezactivarea fișierelor Cookie nu înseamnă că nu vă vor mai fi livrate mesaje publicitare, ci că paginile web pe care vă aflați nu vă vor mai oferi o experiență adaptată tipului dvs. de comportament și preferințelor dumneavoastră.

Securitate si probleme legate de confidentialitate.

Cookie-urile NU sunt viruși și nu colectează date cu caracter personal. Totuși, Cookie-urile pot fi utilizate în detrimentul utilizatorilor, de programele de tip Spyware. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, Cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Aplicațiile anti-spyware au rolul de a marca cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de scanare anti-virus/anti-spyware.
Browserele au integrate setări de confidențialitate care oferă diferite niveluri de acceptare a Cookie-urilor precum perioada de valabilitate și ștergere automată la încheierea unei sesiuni web.
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).
Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Pentru o navigare sigura si responsabila urmeaza urmati pasii:

 • personalizati setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • setati termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces, daca sunteti unicul utilizator.
 • daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul.
 • instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.
 • asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.

Toate browserele vă oferă posibilitatea de a vă seta personalizat modul de acțiune a Cookie-urilor.
Pentru a ințelege aceste setări, accesați unul dintre linkurile de mai jos, în funcție de browser-ul folosit:
Setări Cookies în Internet Explorer
Setări Cookies în Firefox
Setări Cookies în Google Chrome
Setări Cookies în Safari
Pentru setările Cookie-urilor generate de terți puteți consulta și site-ul:
https://www.youronlinechoices.com/ro/
Linkuri utile
Pentru a afla mai multe informații despre Cookie-uri și cum funcționează acestea, accesați resursele de mai jos:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies

Exonerarea de raspundere

S.C PALM CENTER SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la PalmGarden.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, PalmGarden.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. S.C PALM CENTER SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.
Informatiile incluse pe PalmGarden.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa contact@PalmGarden.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.
PalmGarden.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).
PalmGarden.ro, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabila pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva.
Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar PalmGarden.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

Forta majora

Orice imprejurare care este imposibil de prevazut si invincibila, independenta de vointa si controlul Partilor, care face imposibila indeplinirea obligatiilor, va fi considerata Forta Majora si va exonera partea care o invoca de indeplinirea respectivei obligatii.
Cauzele de Forta Majora sunt acele imprejurari, incluzand, fara limitare: razboi, revolutie, cutremur, inundatii masive, embargo, expropriere, incendiu devastator, intreruperea sau blocarea accesului sau functionalitatii Platformei si/sau Serviciului din motive neimputabile PalmGarden.ro.
Partea care invoca Forta Majora trebuie sa notifice cealalta parte in termen de 10 (zece) zile lucratoare de la data la care au survenit imprejurarile si sa puna la dispozitie documentele care atesta Forta Majora, eliberate de o autoritate competenta in termen de 30 (treizeci) de zile lucratoare de la acea data. Partea in cauza este de asemenea obligata sa comunice imediat data la care inceteaza cauza de Forta Majora.
In cazul omisiunii de a notifica, in conformitate cu conditiile si in termenele limita prevazute mai sus, declansarea si incetarea cauzei de Forta Majora, partea care reclama Forta Majora va suporta intregul prejudiciu cauzat celeilalte parti de aceasta omisiune.
Partile se angajeaza sa ia toate masurile rezonabile necesare in vederea limitarii oricarui prejudiciu care ar putea surveni pe durata situatiei de Forta Majora, drept rezultat al situatiei de Forta Majora.
In timpul unui eveniment de Forta Majora care impiedica una sau ambele parti sa-si efectueze obligatiile, partile sunt exonerate de indeplinirea obligatiilor lor. Daca Forta Majora nu inceteaza in termen de 1 (una) luna de la notificarea sa, oricare dintre parti poate denunta Contractul si/sau utilizarea Serviciului.

Litigii

Orice litigiu aparut in legatura cu utilizarea serviciilor si produselor va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane competente din Municipiul Timisoara.

Solutionarea alternativa a litigiilor - SOL

In vederea solutionarii independente, impartiale, transparente, eficace, rapide si echitabile, pe cale extrajudiciara, a eventualelor litigii care privesc obligatiile contractuale rezultate din contractele de vanzare sau de prestare de servicii online incheiate cu dumneavoastra, in calitate de consumator, prin intermediul site-ul PalmGarden.ro, va informam de existenta si posibilitatea de a recurge la platforma europeana SOL (denumita in continuare "platforma SOL").
Platforma SOL este un site interactiv, gratuit si disponibil online in toate limbile oficiale ale institutiilor Uniunii Europene, creat pentru consumatorii si comerciantii care doresc o solutionare pe cale extrajudiciara a litigiilor indicate in paragraful anterior.Aveti posibilitatea de a accesa platforma SOL la urmatoarea adresa de internet: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO
Adresa noastra de e-mail este urmatoarea: vanzari@palmgarden.ro

Continuarea actiunii dumneavoastra presupune acordul cu acesti Termeni si Conditii.